Egypten 2012

Egypten var en riktigt härlig resa! Med världens mysigaste hotell, lagom varm pool, fantastiskt mat, all inclusive, bra service, tillgång till ett stort vattenland, häftiga utflykter och sol och värme…vad mer kan man begära? Kanske att jag hade haft en hel och frisk arm. Bröt handleden en vecka innan vi skulle åka. Haha. Men det fixade sig, vi köpte två ”plastpåsar” som kunde användas om och om igen. De funkade superbra, kan verkligen rekommendera dem!

Sol och bad var förstås det vi prioterade, men lite utflykter och shoppande pressade vi också in i schemat.

Om man är i Egypten är det väl en självklarhet att snorkla, komma hem till Sverige och säga att man inte snorklat i Egypten, naj det går icke. Man kan väl nästan säga att det var första gången jag snorklade på riktigt. Jag var livrädd i början ska jag säga, men när man väl kom ner under ytan var det som att allt släppte, man glömde allt och alla, det var helt fantastisk.

 

Någonting de har mycket av i Egypten är öken. En timmes bilresa med jeep som körde i 90 km/h i öknen med svängar, gropar och hopp är det inte så jättekonstigt med illamående och rädsla. Bättre blev det ju inte av att en kameraman låg på taket och filmade hela bilresan. Väl framme var vi iallafall pigga och glada. Vi fick träffa beduiner som bor i öknen, åka fyrhjuling och rida kameler. Dessutom blev jag jagad av en massa getter, hehe. På kvällen fick vi gå upp på ett berg för att se solnedgången och därefter äta buffé med god mat och show med en man som snurrade runt runt och runt i över en halvtimme utan att stanna. Blev yr bara över att titta på honom…men en superspännande utflykt.

Som jag skrev innan var där väldigt bra service. Varje morgon beställde jag omelett, alltid den samma. De 4 sista dagarna när jag kom för att be dem göra en åt mig var den redan klar, varm och nystekt. När jag kom för att ta dricka hade han sett mig och gjorde en åt mig så att den var klar när jag kom. Det kallar jag bra service.

 

 

 

 

One thought on “Egypten 2012

  1. Säger bara: All inclusive. Alkoholfria drinkar till er, 4 sköna fåtöljer i den ljumma kvällsbaren, och ett Yatzy-spel. Och helst också att du stryker Yatzy precis innan du får det… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>